logo header
 
HOME     CONTACT
VERTROUWD EN SERVICEGERICHT
ONLINE DIENSTEN   

Afsluiten hypotheek


Het afsluiten van een hypotheek is een belangrijke gebeurtenis. Je gaat een langdurige financiële verplichting aan, die beslag zal leggen op een behoorlijk deel van je maandelijkse inkomsten. Er komt dan ook veel bij kijken. Laat je daarom tijdens het hele traject begeleiden en adviseren.


Wat is een hypotheek?
Er zijn maar weinig mensen die hun huis contant kunnen betalen. Nu hoeft dat ook helemaal niet en bovendien is het dan fiscaal voordeliger om voor het eigen huis een lening aan te gaan. Deze lening, waarbij (in de meeste gevallen) het huis onderpand is, noemt men een hypotheek.

De aanvraag van een hypotheekofferte
De aanvraag van een hypotheekofferte is de eerste stap op weg naar een hypotheek. Waar moet je op letten en welke documenten heb je nodig?

De acceptatie door de hypotheekverstrekker
Er vindt altijd een finale financiële beoordeling van de hypotheekstukken plaats. Er wordt gekeken of de informatie compleet en in orde is en of je voldoet aan alle eisen. Wanneer er bij de hypotheek ook een overlijdensrisicoverzekering moet worden afgesloten is een gezondheidsverklaring verplicht.

Verandering per 1-1-2013

Op 1 jan 2013 is het verplcht om binnen een looptijd van 30 jaar je hypotheekschuld af te lossen.Dit kan op annuïtaire- of middels liniaïre vorm.Ook de andere vormen zijn nog steeds te verkrijgen alleen zegt de fiscus dan wel dat de rente niet meer aftrekbaar is.Voor bestaande hypotheken afgesloten voor 1-1-2013 wordt de bestaande hypotheekvorm gerespecteerd en blijft de rente aftrekbaar.

« terug