logo header
 
HOME     CONTACT
VERTROUWD EN SERVICEGERICHT
ONLINE DIENSTEN   

Beleggingshypotheek


Voor wie?
Als u actief bezig wilt zijn met beleggingen en uw hypotheek. Als u het zich kunt permitteren dat het ook wel eens minder goed kan gaan met de beleggingsresultaten.

Wat zijn de voordelen?
Een belangrijk voordeel zit in de fiscale aftrekbaarheid van de door u betaalde hypotheekrente. Omdat u pas op einddatum aflost blijft u de gehele looptijd maximaal profiteren van uw belastingvoordeel. Met de premie die u betaalt heeft u de mogelijk om een hoog rendement te ontvangen dat onder bepaalde voorwaarden belastingvrij is.

Wat zijn de nadelen?
Waar wordt belegd, neemt men risico. De beleggingsopbrengst kan lager zijn dan verwacht. Afhankelijk van het prognoserendement waarmee u rekening heeft gehouden kan het voorkomen dat u niet de gehele hypotheek af kunt lossen. Het is daarom raadzaam om bij aanvang uit te gaan van een voorzichtig rendement van 6%.

Hoe werkt het?
U betaalt maandelijks rente en een premie voor een beleggingsverzekering. Er vinden geen maandelijkse aflossingen plaats. Deze premie wordt voor u belegd in een door u aangewezen beleggingsfonds. Via standaardmodellen bepaalt u hoeveel risico u wenst te lopen. Sommige beleggingsverzekeringen geven de mogelijkheid om te kiezen voor een zekere garantie. Afhankelijk van uw situatie is het mogelijk om het behaalde rendement belastingvrij te ontvangen. De kenmerken van de beleggingsverzekering staan altijd in een financiŽle bijsluiter . Deze ontvangt u van uw hypotheekadviseur.

De aflossing op einddatum vindt plaats met de uitkering uit uw beleggingsverzekering. Vaak wordt ervoor gekozen om hierin een overlijdensrisicoverzekering op te nemen. Deze garandeert dat bij plotseling overlijden uw hypotheek geheel of gedeeltelijk wordt afgelost.

Omdat aflossing tijdens de looptijd niet plaatsvindt profiteert u optimaal van de hypotheekrente-aftrek. Men kiest voor deze hypotheekvorm vanwege het fiscale voordeel over de rente en de mogelijkheid van een hoog rendement in de beleggingsverzekering.


Aan het einde van de looptijd wordt de hypotheekschuld afgelost met de uitkering van de beleggingsverzekering

Tijdens de gehele looptijd betaalt u naast rente een premie voor de beleggingsverzekering

« terug