logo header
 
HOME     CONTACT
VERTROUWD EN SERVICEGERICHT
ONLINE DIENSTEN   

Levenhypotheek


Voor wie?
Meer dan modaal inkomen of groei van het inkomen. De levenhypotheek is een goede optie voor mensen met een bovengemiddeld inkomen en positieve verwachtingen wat betreft inkomsten in de toekomst. Deze vorm kan voor starters op de hypotheekmarkt niet (meer) gesloten worden.

Wat zijn de voordelen?
U lost niet af gedurende de looptijd. Daardoor profiteert u maximaal van de aftrek van uw hypotheekrente. Als u voldoet aan fiscale voorwaarden kan uw vermogensopbouw in uw levensverzekering belastingvrij plaatsvinden. U maakt maximaal gebruik van de fiscale mogelijkheden.

Wat zijn de nadelen?
Het nadeel van deze vorm is het haalbare rendement in de levensverzekering. Op lange termijn blijkt het rendement niet veel hoger uit te komen dan 3-4%. Wilt u een zeker rendement een hoger prognoserendement zijn er betere vormen. U kunt dan kiezen voor respectievelijk een spaarhypotheek en een beleggingshypotheek.

Hoe werkt het?
Een levenhypotheek kenmerkt zich door een aflossing uit een levensverzekering. Deze levensverzekering keert niet alleen uit bij overlijden maar ook als u op de einddatum in leven bent. Deze uitkering wordt gebruikt voor aflossing van de hypotheek.

Gedurende de looptijd betaalt u rente en premie voor de levensverzekering. U betaalt geen tussentijdse aflossingen. U kunt de hele looptijd genieten van de aftrekbaarheid van uw hypotheekrente. Als uw levensverzekering voldoet aan een aantal voorwaarden maakt u hiermee gebruik van de mogelijkheid om belastingvrij een kapitaal op te bouwen.

Het verschil tussen een levenhypotheek en een spaar- en beleggingshypotheek is de manier hoe het rendement tot stand komt. In een levenhypotheek wordt gebruik gemaakt van een maatschappijwinstdelende polis. U krijgt meestal een gegarandeerd rendement van 3-4% of meer als de verzekeringsmaatschappij meer winst maakt.

Tijdens de duur van de hypotheek bouwt u een kapitaal op uit de betaalde premies en de winstuitkeringen van de maatschappij.

Uw maandlasten bestaan uit rente en een premie voor de levensverzekering.

 

« terug